08 MUSIK

Jag är ingen sån som lever för musik som alla verkar göra. Jag tycker om musik men jag skulle inte sakna det om inte fick lyssna på det på dagar. Min smak är otroligt blandad, alltifrån melankoliska visor till Stureplans-house, men Kent och Thåström funkar alltid. Bara det får en att känna något, oavsett om det är sprätt i hela kroppen eller om det gör ont i hjärtat. Oftast hittar jag en låt som jag älskar och då lyssnar jag sönder den, men här kommer mina 10 favoritlåtar just nu:
Rebecca Stella - Swag in a Bag
Thåström - Fan fan fan klockan 03 på natten
Loca - Shakira
My baby just cares for me - Nina Simone
Luminary Ones - Rebecca & Fiona
Krossa allt - Kent
Hot n Fun - N*E*R*D & Nelly Furtado
Vackert Väder - Jakob Hellman
Snö - Laleh
Rosor & Palmblad - Kent

07 I MIN HANDVÄSKA

Detta hittar man dagligen i min handväska, jag är ingen sån som släpar runt på halva livet i min väska men min skoldator, plånbok (nej, den är inte en Marc Jacobs men den är svart och guldig min och den från MBMJ är ju himla fin, jag som älskar svalor) Eight Hour-kräm och handkräm, en iPod jag aldrig lyssnar på och mitt röda Chanelläppstift klarar jag mig inte utan. Utöver det har jag alltid hårsnoddar, hålnålar, medicin och såklart nycklarna i min väska.
(jag minns inte ens min första kyss, det var längesen det och inte särskilt speciellt så jag skippar nog den)

05 VAD ÄR KÄRLEK?


LITE NYÅRSDRÖMMAR

Haha, jag antar att jag fortfarande har lite modebloggare i mig... Lite nyårsdrömmar från Net-a-porter, alltså verkligen in your dreams, med de priserna. Nu ska jag ta igen all tyska jag missat och se på The Big Bang Theory! Adjö.

04 DET HÄR ÅT JAG IDAG

Om jag hade varit en jätteambitiös bloggare hade jag antagligen lagat sån mat som ser extra snygg ut på tallriken, lagt upp den på mitt finaste porslin och fotat och låtsats som att mina måltider alltid ser ut så. Men nu är ju jag ingen ambitiös bloggare, den tiden har VERKLIGEN passerat och var bara jobbig nästan.
Idag har jag ätit:
Tomtegröt & Julstut, lite spaghetti och några vindruvor. Dessutom har jag länsat Richards chokladkalender dagarna 8-21 eftersom han tycker att den chokladen är äcklig (?...) Men nu är jag hungrig så nu ska jag äta korv med bröd (MIN BÄSTA MAT!)
Men jag kan ju passa på att berätta om en lite mer spännande mat!
I fredags var jag, Ebba och mamma hos mammas kompis som har rötter i Polen och åt polskt julbord. VÄLDIGT spännande må ni tro. Istället för köttbullar, skinka, ägghalvor och potatis fanns lax i gele, någon dricka gjord på kokade grönsaker, piroger, alla möjliga sorters fisk och en massa surkål, potatis med russin och pannkaka. Det var otroligt gott men inget jag skulle vilja byta mot det svenska julbordet, haha. Jag tog ingen bild, men ni får en bild på ett svenskt julbord istället.

03 MINA FÖRÄLDRAR

Mina föräldrar är världens härligaste och heter Anette och Leif. De är skilda sedan 2007 och innan dess hade de varit tillsammans i 22 år. Min mamma är världens bästa och starkaste och en utav mina bästa vänner och vi får alltid höra hur lika vi är varandra. Min pappa är rolig, härlig och snäll och självklart världen bästa han också. De bor bara 50 meter ifrån varandra och det är himla bra det för då kan jag gå emellan. Här hade det kanske passat med en bild men jag har faktiskt ingen. Nu ska jag på julmys hos mormor, adjö!

02 MIN FÖRSTA KÄRLEK

Bortsett från några mindre förälskelser så finns det bara en som varit min riktiga första kärlek och han är det fortfarande. Han började i min skola i åttan och var så olik de andra, han var charmig och snäll mot alla. I min klass var lite självdistans bland killarna nämligen rätt ovanligt. Och sen i nian blev det som det blev och så är det fortfarande.
Och jag skulle kunna sitta här och skriva att han är bäst i världen på att pussas och tusen andra saker jag älskar med honom men det kan ingen annan ändå förstå så jag håller det för mig själv, ord räcker faktiskt inte till ibland.

ÖNSKELISTA

Klänning från H&M - den perfekta nyårsklänningen. Åh vad jag älskar denna.
En marinblå dunjacka - har letat så länge, men har inte hittat den perfekta. Hoppas på lite mer tur i Åre, så ett löfte om en ny jacka vore perfekt.
Underkläder - funkar alltid.
Presentkort på Parelle & Make Up Store - Mitt smink är ett jävla kaos just nu så lite nytt vore primo.
Locktång - den gamla tar ungefär 1 timme att locka med, helt värdelös är den så det ligger högt upp på listan.
DVD-boxar är så himla kul. Helst Christine, Gossip Girl eller SATC.
Oljefärger och dukar - jag har fått för mig att jag skulle vilja måla mina egna tavlor och hänga på väggarna även om jag är helt värdelös på att måla.
Älghuvud i silver - haha jag älskar detta. Så coolt! Skulle passa perfekt på min vägg.
Utöver detta önskar jag mig pengar, böcker och vit färg eftersom att jag ska göra om i min klädkammare. Blir primo det. Adjö.

01 OM MIG

Har tagit bort allt det gamla, så jag gör väl en sånhär 30-dagarlista som alla andra jag också då. Tror inte jag behöver lägga upp den faktiskt, själva listan.
Jag heter Amanda och bor i Östersund. Jag är 17 år och går andra året på Entreprenörsprogrammet på John Bauer. Jag har en pojkvän som heter Richard och han är helt fantastisk på alla sätt. Allt detta vet ni som läser den här bloggen nog redan.
Jag älskar att jobba. Jag har tre olika jobb just nu men snart ska jag börja på ett nytt och då har jag bara ett, på ICA Traktören. Jag har haft så många olika jobb i mitt liv att jag måste sålla när jag ska skriva CV. På fredagar hittar ni mig på mitt drömjobb, på konferrens på Clarion Hotel i högklackat och kostym där jag gör praktik.
Nog om jobb.
Jag är fri och lycklig. För varje dag blir det mindre och mindre viktigt vad andra tycker. Lycka är inte vad andra säger eller hur de beter sig, utan att alltid andas lycka och göra saker för sig själv inte för att andra ska bli nöjda. Att vara fri.
Jag älskar Rebecca Simonsson och Blondinbella. Rebecca därför att hon är fri, rödhårig (JAG ÄLSKAR RÖDHÅRIGA TJEJER, de är allra vackrast) och sjunger världens bästa låt jag aldrig kommer lessna på (Swag in a Bag) och Blondinbella därför att hon är en sådan amazing businesswoman!
Jag läser alla bloggar som finns och älskar kläder.
Sen finns det nog annat att säga om mig men inget som är särskilt intressant. Egentligen borde jag fan inte ens få ha en blogg för någon intressant person är jag inte.
Adjö.

RSS 2.0